Geen categorie

Jaarlijkse gewoonte: brief aan mijn lief.

Hey Jona,

Vandaag zijn we 22 jaar samen. Vorig jaar was ik niet zo zeker over onze relatie, over wat ik wilde. En misschien ook niet met wie.  Als ik twijfel over mezelf slaat die twijfel op de één of andere manier ook over naar getwijfel over onze relatie.

Het was toen een beetje wolkengrijs. 

Maar daar waar ik het vorig jaar niet wist, wist ik het dit jaar wel. Min of meer. Dat ik samen met jou oud wil worden (de verjaardagen vier ik misschien wel met iemand anders).

Want  weet je, ik  kan jou niet kneden, ik kan bijvoorbeeld niet eisen dat je mijn verjaardag niet vergeet. Al wil ik nog steeds dat het op mijn verjaardag ruikt naar taart en wil ik bij voorkeur overspoeld worden door tenminste één kaart van jou.  Gelukkig heb ik een superlieve broer die menig kilometer en berg trotseerde dit jaar om me speciaal in Spanje kaarsjes met cake te brengen :-).  “Die moet jou wel heel graag zien, hé.”, zei jij.  ‘Hij wel” dacht ik. 

Ik voorzeg je dat volgend jaar mijn verjaardag ook niets zal worden als ik het van jou laat afhangen. Wat dat betreft blink je niet echt uit in proberen. Maar goed, daarmee voed ik alvast wat verbittering tegen wanneer we nog eens ruzie hebben ;-).

Neen serieus, ik zie je graag.
Ik zie je graag, om heel wat redenen: 

 • Jij kan echt als de beste dingen in balans brengen! Soms zelfs in twee minuten ;-).
 • Je hebt meer vertrouwen in mij dan overlevingsdrang. Dat merk ik als jij mij met Willy offroad naast afgronden laat rijden. Dat vind ik heel erg moedig.   
 • Je ziet geen verval als je naar me kijkt (of dat zeg je toch).
 • Je vindt het niet erg om met mij te verdwalen. Je aanvaardt mijn topografische beperking.
 • Je vindt het niet erg dat mijn minuutje soms een kwartier duurt omdat ik mijn sleutels niet vind.
 • Je luistert eindeloos als ik weer eens datzelfde verdriet aanhaal, of als ik af en toe ontgoocheld ben in mens en in wereld. Dan help jij mij terug mooiigheid te zien.
 • Jij gelooft oprecht in mijn alles-ik. Met alle variëteiten en dualiteiten. 
 • Jij een buitengewoon vermogen hebt om al mijn technische problemen op te lossen.
 • Je humor vaak droger is dan een hittegolf in de Sahara (dat vind ik soms ook één van jouw nadelen, dat varieert in mijn beleving, vandaag zie ik het als een voordeel)
 • Je een soort mannelijke redelijkheid hebt.
 • Je rekening houdt met mijn diepgaande problematiek over hoofdletters en leestekens.

Je bent ook goed in zacht graag zien. Door jou struikel ik minder in mezelf.  

Ik weet dat onder jouw huid een man woont die ik goed ken en heel graag zie. 

Als ik bij jou ben is er vaak geen afstand tussen wolk en land. 

Ik mik op een later met jou :-). 

Liefs, 

Jouw Lies 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom binnen!

19 januari 2024

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info