Fotografie

Dat is (s)tof! Digitaal textiel bedrukken!

Textiel heeft ongelooflijk veel mogelijkheden. Het kan gebruikt worden voor kleding, gordijnen, kussens, zakdoeken, …   Hoe leuk is het niet om je favoriete tekeningen of foto’s hierin te verwerken? Vanmorgen mijn grootmoeder beloofd dat ik stof zal ontwerpen met foto’s van alle achterkleinkinderen er in verwerkt en dat mijn zus (Annemie of Ann-sofie, ik moet jullie dit bij gelegenheid nog even vragen :-D) er een bloesje of truitje van zal naaien.
Eén van de redenen (behalve het feit dat ik er ook mijn creativiteit kan botvieren) waarom ik kies om digitaal textiel te bedrukken is het feit dat het ecologisch zeker en vast een meerwaarde heeft. Er wordt tot 95% minder water (mensen die vorig jaar ook naar WaterWar in Kortrijk zijn geweest, zijn vast ook overtuigd dat we te weinig stil staan bij het kostbaar goedje dat er door de oceanen en zeeën vloeit) en 75% minder energie gebruikt dan bij zeefdrukken.  Digitaal textiel bedrukken gebeurt ook niet in erbarmelijke arbeidsomstandigheden.
Is het niet beter dat we  kiezen voor iets duurders? Maar dan ook wel iets uniekers? Iets ecologischer? Iets duurzamers? Stof om over na te denken.
16650641_10212242168079089_1137398000_o
(foto op groene patroontekening, doorsnede 5,4 cm I wordt door atelier Pruts verwerkt tot ‘flesverwarmer’)
16651090_10212242167199067_1608734525_o
proeflap: lettertypes, patronen en foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info