ann-elise lietaert / Fotografie / gezinsshoot / kinderen

Over prins(h)eerlijk en een herfstelijke gezinsshoot

Recent, zo tijdens een vuuravond, zei iemand uit mijn nabije omgeving dat hij mijn blogs leest maar dat hij zich al enige tijd doodergert aan het veelvuldig gebruik van het woord “prinsheerlijk”*.

Ik heb er even over nagedacht. Mijn verdict is dat ik wellicht meer verbeelding heb. Ik zie bij prinsheerlijk een knappe prins op een megaschoon wit paard gecombineerd met een mooi decor en het gevoel dat mijn hart huppelt. Ik vermoed dat hij elke keer prins Laurent voor ogen ziet en dat zijn hart dan wellicht blijft stokken. Ik wil me bij deze excuseren ten opzichte van alle mensen die elke keer opnieuw prins Laurent voor ogen zien. Dat is wellicht maatschappelijk niet bevorderlijk voor het mentaal welbevinden en dat was uiteraard niet mijn bedoeling. Sowieso was het verdict van de avond dat ik beter kon, dat het ook bijzonder eentonig is om telkens opnieuw “prinsheerlijk” te moeten lezen.

Maar hoe ik ook zoek: aangenaam, kostelijk, goed, prachtig, zalig, glorieus, kostelijk, voldoening gevend, magnifiek, emmes, fijn, fantastisch, uitstekend… Geen enkel woord dekt dezelfde lading als wat ik bedoel met prinsheerlijk. Geen enkel woord zinnebeeld wat ik voel. De hypochonder in mij vreest dat ik er niet in zal slagen om gelijkaardige, gelijkwaardige synoniemen te vinden. Kunnen we afspreken dat jullie voorlopig, nog heel even, bij het lezen van prinsheerlijk jullie best doen om een heel fijn, vrolijk, beeldig tafereel voor ogen zien? Zoals de reportage hieronder? Bij voorlopig gebrek aan waardige synoniemen?

Want het was ook gewoon weer zo’n prinsheerlijke dag, met fijne mensen voor mijn lens.

Een herfstreportage met een lieve kleine kerel (die nu ondertussen één jaar moet zijn geworden! Gelukkige verjaardag, kleine Odil!) en een ongelooflijke fotogenieke zus. Een reportage waarbij het licht overvloedig binnenvalt. Een reportage met een bijzonder fijn, lief gezin voor mijn lens.

Zo dankjewel voor het vertrouwen!

Beeldige, lieve groet,

ann-elise lietaert

www.ann-elise.be

*: W., ik apprecieer echt je prinseerlijkheid, maar ik heb nog even tijd nodig om een ander woord te vinden. Bij deze alvast mijn excuses dat jouw tenen zich wellicht even krullen onder het gewicht van mijn veelvuldig gebruik van prinsheerlijkheden en dergelijke.

Aan alle mensen met gelijkwaardige, aardige alternatieven voor prinsheerlijk: Voel je vrij ze door temailen: info@ann-elise.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info