Fotografie

Een cruciale liefde voor schrijvers!

ann-elise lietaert portretfotografie ieper1-2
Wie mij goed  of al vrij lang kent weet dat ik enorm hou van boeken en schrijvers. In de lagere school was ik zo ‘radicaal’ in het fijn vinden van schrijvers dat ik hen opbelde. Met een klein dictafoontje in de hand nam ik de gesprekken op en nam ik interviewen af (Bart Moeyaert, Marc De Bel, Paul Kustermans, Gerda Van Cleemput, Patrick Lagrou zijn enkele schrijvers die ik ooit nog persoonlijk heb geïnterviewd :-)). Het resultaat pende ik neer in het schoolkrantje dat ik samen met enkele vriendinnetjes uitgaf (met vergaderingen die we bij ons thuis lieten doorgaan, we hadden een secretaris, een voorzetter en een penningmeester voor de chips en cola). Dat de mama en papa toen een kopiecenter hadden was toen heel fijn meegenomen. Dat er in mijn dorpsschooltje de kans werd gegeven om dit te doen natuurlijk ook!
Maar… ik werd groter en werd iets te verlegen om nog schrijvers op te bellen.
Enkele jaren terug was ik een beetje ongelukkig.  Het vormde aanleiding voor het vormen van een onderzoekscommissie. In opdracht van mezelf werd er een grootschalig onderzoek gedaan naar dingen waar ik gelukkig van wordt. Onder andere ‘taal’ en ‘tekenen’. Ik schreef een adviesrapportje naar mezelf en na wat innerlijk en partnerlijk overleg werd het goedgekeurd in de woonkamer. Ik zou een woordopleiding en een opleiding beeldvormgeving volgen aan de academie.
Ik leerde er Katrien Delbaere, mijn lesgeefster woord, kennen. Vreemd, maar door Katrien leerde ik mezelf nog beter kennen. Ik werd zelfverzekerd én gelukkiger. Vanaf de zijlijn mocht ik meekijken hoe Katrien haar eerste boek ‘Cruciaal’ geboren werd. Het voelde even als een kinderdroom die werkelijkheid werd toen ik haar mocht interviewen bij de boekvoorstelling.
Dit jaar vroeg Katrien me of ik de foto’s wou nemen voor haar website en voor haar tweede boek. Opnieuw een heerlijke kans die ik met veel plezier omarmde.  Het werd een namiddag waarbij pluisjes en stofjes warrelend in het zonlicht speelden.
ann-elise lietaert portretfotografie ieper1ann-elise lietaert portretfotografie ieper2ann-elise lietaert portretfotografie ieper3ann-elise lietaert portretfotografie ieper4
Ondertussen kreeg ik het tweede boek ‘Craquelure’ toegestuurd. Opnieuw een literair pareltje op een bedje van diepgang. Geserveerd met prachtige citaten en afgewerkt met talrijke verwijzingen naar films en muziek waardoor culturele honger alleen maar groter wordt! Zeker en vast een aanrader!
 


 

En  zelf?

Zelf blijf ik stiekem dromen om een kinderboek uit te geven…

Wie weet… Ooit…

Liefs,

lise

www.ann-elise.be
http://www.katriendelbaere.be
https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/katrien%2Bdelbaere/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html
 
BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In Flanders Fields

2 november 2017

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info