Geen categorie / kinderen

Geboortekaartje: Proficiat met Frakke!!!!

Ik was vijftien, zij was twee jaar ouder, heel wat stoerder, had prachtig lang haar en zag er uit als het  meisje dat zichzelf vrijheid en avontuur beloofde. Het meisje waar heel wat jongens verliefd op waren (al weet ik niet of dat ze dat zelf ooit heeft doorgehad).

Het was de tijd dat we nog gewoon brieven schreven naar elkaar.   Zij ondertekende haar brieven met A-S ik de mijne met A-E.

Het was ook de tijd van vele vrijdags JOC-momentjes. Wanneer ik na een vrijdags joc-momentje de bus of mijn in Ieper-werkende-zus gemist had, kreeg ik een plaatsje op haar brommer. Een synoniem voor het JOC  in die periode was ‘de bib’. Een synoniem die ik vooral thuis gebruikte (sorry, mama en papa).

Even terug kreeg ik de vraag of ik hun geboortekaartje wou tekenen. Vooral bij dergelijke opdrachten komt de twijfelaar in mij naar boven. Ik ben echt vaak een tekenares op de erwt, supergevoelig voor haar eigen twijfels.  Als ik de deur openzet ziet mevrouw twijfel telkens haar kans om volledig in mijn wereld te treden. Ondertussen kreeg ik van enkele mensen dezelfde vraag (gezin tekenen) en heb ik hen beleefd laten weten dat ik hier niet zo goed in ben. Omdat mevrouw twijfel dat zegt.

Ondertussen kwam ook mevrouw, de vriendin, op bezoek (deze bestaat echt 🙂 ), die vindt het wel supermooi en zegt dat ik eigenlijk wat meer zou moeten geloven mezelf. Eergisteren zat ik bij een bedrijfsmentor (die bestaat ook echt) die gaf me ook dezelfde boodschap mee.

Op een kleedje van hobbelige dagen beloof ik dus plechtig minder te twijfelen. Niet gedreven door ridderlijkheid maar door een zelfzuchtig verlangen om mevrouw twijfel minder over de vloer te krijgen.

Maar goed, ik mocht dus het kaartje van Frakke tekenen! En op de dag van de verkiezingen sprong Frakke de wereld in. Met de inborst van zijn vader en zijn moeder wordt hij zeker en vast een lieve, charismatische, oprechte wereldleider!

illustratie ann-elise

Schermafbeelding 2018-10-20 om 21.36.50

Van een jongetje van wie zijn mama en papa springkastelen verhuren kun je niet anders dan verwachten dat bij menig mensen hun hart een sprongetje zal maken bij het zien van deze knappe kerel!  Het feit dat zijn mama ook nog het gezicht is van ‘the kids are ok’ zorgt voor een zekere toekomst want ‘the kids are ok’ 🙂

A-S, heel veel liefs voor jullie mooi gezinnetje!

NaamWitjes

Prinsheerlijke hebbedingen en kledij? http://www.thekidsareok.be
Springkastelen en aanverwanten? http://www.ieperspel.be
Geboortekaartjes met een nostalgische knipoog? www.ann-elise.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kidsreportage

1 november 2018

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info