Fotografie / kinderen

Een regendansje in november

Schoolvrije dagen. We hebben ze momenteel in grote hoeveelheid. Tegenwoordig ben ik meer fan van lesvrije dagen. Nog meer dan anders zijn ze een zonnetje in mijn nu wel erg lege agenda. De weekends en de paasvakantie voelen heel anders dan de met opdrachtgevulde dagen.

Even leek het er op dat ik best een heel goeie thuisjuf zou zijn. Ik leek mezelf nogal aardig te overschatten. Nu ben ik van mening dat thuisonderwijs dan toch niet zo romantisch is. Ook kinderen hebben nood aan sociale contacten. Aan vriendjes om zich heen. Het thuis-les-concept vraagt best wel veel van mijn twee kanjers. Troostend leg ik mezelf en hen uit dat het voorlopig is. Dat het enkel in de voormiddag flink doorwerken is. Dat we gelukkig een grote tuin hebben. Dat het mooi weer is. Dat we nog een fietstochtje kunnen maken. Dat we nog steeds chocolade hebben. ’s Avonds vertellen we wat er ’s morgens in de les is gebeurd. Fijn om even ons hart te kunnen luchten bij elkaar :-). Bij mezelf verontschuldig ik me ook elke avondjes even voor het feit dat ik ondanks de vrije tijd er toch niet in slaag om dat huis van ons opgeruimd en georganiseerd te krijgen.

Deze reportage dateert uit de tijd toen er nog halsreikend werd uitgekeken naar schoolvrije dagen. Deze shoot vond plaats op zo’n schoolvrije dag in november. Ik hoop van harte dat we volgend jaar een schooljaar hebben waar er terug zonnetjes worden gezet bij schoolvrije dagen. Want lieve school met al je fantastische juffen en klasvriendjes, we missen jullie!

Dit was een kerstreportage die plaats zou vinden op een mooie decemberdag. Helaas hadden we heel even wispelturige weergoden. Uit het niets kwamen met regelmaat heel wat regenbuitjes. Ideale omstandigheden voor een regendansje, dachten de twee zusjes Léonie en Louise.

Er zijn zekerheden in het leven! Na regen komt… zonneschijn!

Altijd!

Een heerlijke, vrolijke reportage!

Fijn om terug te blikken!

Dank je voor het vertrouwen,

Liefs,

www.ann-elise.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info