Fotografie / Geen categorie / kinderen

Reportage bij een local :-)

Terwijl ik gezellig thuis blijf net als alle andere locals (het gebruik van het woordje locals stimuleert mijn vakantiegevoel) heb ik het voornemen om terug dagelijks een blog te schrijven over de voorbije reportages.

Deze prinsheerlijke familieshoot vond plaats midden november. Een zondag met een gouden randje.

Een reportage in Poelkapelle dus iedereen van de familie is me welbekend. De ouders zijn echte locals. Hun drie zussen weken ondertussen uit. Joke is een klasvriendinnetje van vroege, Ilse een goeie vriendin van mijn oudste zus en Veerle ging vroeger af en toe met ons mee naar school in Ieper.

Een beetje een flashback dus wanneer ik hun huis terug binnen wandel. Ik ben er vroeger wel vaker gaan spelen met Joke.

De reportage weerspiegelt zich aan het weer. Zonnig en vrolijk. Voor de gelegenheid mag ik zelfs de Joke-tegel gebruiken om mijn aanwijzingen wat duidelijker te maken 😉

Foto’s… het zijn echt wel ankermomentjes uit de onzichtbare boomgaard van ons leven. Ze geven herinneringen mee vorm. Veel meer dan fotograaf ben ik zelf een herinneraar en een bewaarderaar. Beelden vertellen verhalen in mijn hoofd. In mijn hoofd een koninkrijk van mensen die ik onderweg heb ontmoet. Van sommigen weet ik hun favoriet seizoen, hun favoriet eten, … Weet ik wat ze als kind hadden willen worden, hoe hoog hun avonturendrang is, … Eén van de dingen die ik zo heerlijk vind aan mijn werk.

Eerlijk bekennen dat ik me afvraag hoe het verder moet na het coronatijdperk. Ik heb mijn communieseizoen nodig om mijn verhaal haalbaar te maken. Vrij veel reportages werden reeds geannuleerd. Voorlopig hou ik me vast aan het we-zien-wel-hoe-het-loopt-principe. Ik ben uiteindelijk – dat merk ik met mijn richtingloosheid – wel een
wel-weter. Ik denk altijd dat ik de weg wel weet terwijl het eigenlijk niet zo is. Mijn choix de vie. Dom en dapper laten zich niet altijd onderscheiden 😉. En de hoop van mijn inwendige supporter laat zich niet kelderen. Uiteindelijk heeft niemand de waarheid over wat er nog komt in pacht.

Wat ik wel weet, was dat dit een prinsheerlijke reportage was, met een heel fijne familie!

Heel fijn om er even op terug te blikken.

Hartelijk dank voor jullie vertrouwen!

Liefs,

www.ann-elise.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info