communie / Fotografie / gezinsshoot / kinderen

De duupjesfotograaf I communiereportage met Babette en Renée

Duupje. Het lijkt of René Swartenbroekx duupje speciaal voor mij heeft geschreven. Omdat ik me dan een beetje minder alleen zou voelen.

Het is een warme zaterdag in juni. Ik kom van een andere reportage op locatie en heb nog even tussentijd. Met mijn camera in de aanslag zit ik nog even te lezen op een bankje. Een mama en een meisje komen naar me toe. Ik ben wat in de war want op het formulier stond dat ik een tweeling mocht verbeelden en dat het een gezinsreportage was. Het lijkt me onbeleefd om naar de man te informeren dus vraag ik even of zus er niet bij is. Mama haalt aan dat zus niet veel zin had. Ok. Dat kan. Dat mag. Ik ben nog steeds een beetje in de war, sla mijn normale intro over en ga aan de slag. Enkele minuten later krijgt deze mama een telefoontje. Hun fotografe. Ze staat de wachten op de parking. Ik zak een beetje door de grond van schaamte. Ik verontschuldig me, stuntel nog wat en ga er van door. Verstop me achter het vakmanshuisje. Bang om die andere fotografe in de ogen te moeten kijken. Echt! Help! Want dit was zo mijn bedoeling niet!

Nadat ik me een kwartier had verstopt (niemand kwam me zoeken) wandel ik terug naar mijn auto want binnen 10 minuten heb ik écht een reportage. Ik controleer nog even het formulier. Mama, papa, twee meisjes. Dit kan en mag ik niet missen.

Een gezin komt aan met een tweeling, een papa en nog twee meisjes/dames. De diepgaande problematiek is dat er op het formulier enkel mama en papa en de twee meisjes vermeld stonden. Ik kan het niet aan om nog eens te blunderen maar in mijn poging om dat niet te doen stuntel ik gigantisch. Ik vraag wie van die twee dames/meisjes de mama is. Blijkt Stefanie de mama te zijn en Kayley  de grote zus. Als overmaat van ramp zeg ik tijdens de reportage constant “Chelsy” tegen “Kayley”. Om het goed te maken geef ik Kayley achteraf een grote print met haar twee zusjes.

Lieve jullie, dankjewel om begrip op te brengen voor mijn warrigheid, gestungel en geklungel. Mezelf buiten beschouwing genomen vond ik het een heerlijke reportage 😉

Dank voor het vertrouwen!

Babette & Renée, lieve, spontane meisjes, gefeliciteerd met jullie eerste communie!!

Lieve groet,

Ook een reportage boeken bij deze fotograaf? Eén adres: www.ann-elise.be 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info