Bedrijfsfotografie / blog

Een schonere wereld.

Het is januari. Het is corona en bedrijfsreportages zijn mijn enige reportages die door mogen gaan. Het sneeuwt, het is ijskoud maar ik verwarm me aan de gesprekken met Lena.

Sommige mensen laten hun leven voorbijgaan zonder hun eigen vragen te beantwoorden. Wie ben ik? Wat heb ik op deze wereldbol te brengen? Sommige mensen, maar niet Lena. Lena Decoene is iemand die reflecteert en de wereld om haar heen schoner maakt. Dit doet ze door terug te gaan naar een beperkt aantal schoonmaakproducten en het belang van het kennen van je vloer. Wat ze brengt leidt tot spik en span en is fenomenaal in zijn eenvoud.

Lena gaat back to basic. Wil de wereld tonen dat sodakristellen, natuurzeep, detergent en azijn de omwenteling zijn. De omwenteling naar een wereld waarin niet consumptie maar kwaliteit hoog op het waardelijstje prijkt. We worden vaak zot gemaakt door reclame. Door een huismoeder die uitlegt hoe de kinderen zichzelf constant besmeuren (goed voor de immuniteit denk ik dan) en hoe dat ene wasmiddel dan uiteindelijk de dag redt (als de kledijtoestand van mijn kinderen mijn dag zou moeten redden denk ik dat mijn dagen bijzonder triest en bitter zijn). Maar in alle eerlijkheid – wordt dus niet in die reclame verteld – zijn al die wasmiddelen gewoon heel erg vervuilende producten. En in alle eerlijkheid blijf ik me afvragen wanneer ze anno 2021 niet eens een man in hun reclamespotje laten meespelen. Zo’n rolmodel op tv zou ik persoonlijk wel tof vinden.

Maar goed, Lena en haar wonderschoonproject. Letterlijk. En figuurlijk. Niet oppervlakkig in zijn soort maar terug naar de kern. Ik zelf ben doordesemd van de gedachte dat het probleem van onze tijd een te vaak een teveel aan mogelijkheden is. Ze blijven maar komen de keuzes. In de supermarkt een zee aan mogelijkheden van allesreinigers en wasproducten. We moeten terug naar de kern. Naar puurheid en eenvoud.

Zo van harte dankjewel Lena voor de fijne reportage!

Je bent een topvrouw!

Lieve groet,

www.ann-elise.be

(prachtige) locatie: Barak de Vinck (Zo dankjewel @Niek voor de kachelwarmte :-)).

Benieuwd naar Lena? Neem zeker een kijkje:

https://www.instagram.com/poetspas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

existentiële duizeling

13 oktober 2021

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info