Illustratie

Dankjewel aan alle parkeerwachters!

Uitzonderlijk, niet echt aansluitend op mijn verstrooide ego, maar wat parkeerboetes betreft ben ik altijd in hoge staat van paraatheid (alhoewel ik dan ook wel degene ben die ziet dat ze er staan voor te flitsen en dan de denkfout maakt dat je daar toch nog 90 mocht rijden).
Maar goed, eind december naar een overheerlijke voorstelling van Dimitri Leue geweest en op de parking netjes de parkeerschijf gezet (de parkeerkaart keek wat betreurd omdat hij zich terug  in staat van directe inzetbaarheid mocht begeven voor 2 uurtjes raamwerk.)
Toen we terugkwamen een parkeerboete. Direct de rol van parkeerwachter aangemeten en gecontroleerd of die andere auto’s hun schijf hadden gezet. Bleek dat ze, net als ik, allemaal netjes hun schijf hadden gelegd maar dat zij niet, en ik wel, een parkeerboete hadden.
Utopisch  genoeg dacht ik dat die parkeerwachter waarschijnlijk  wat ziekjes was waardoor hij het hoogstwaarschijnlijk wat moeilijk had om zijn werk nog op een behoorlijke manier uit te voeren. Ik stuurde een vriendelijk mailtje en suggereerde dat er vast wel foto’s zouden zijn van mijn juist ingestelde parkeerschijf (mijn oplettende, observerende ik zag al een paar keer de concurrerende houding van parkeerwachters die foto’s stonden te maken).
Gisteren ontving ik een herinnering met als kers op de taart een kleine verhoging (ik moest spontaan weer denken aan die parkeerwachter, zou die ook last hebben van verhoging? Nog steeds ziek zijn?).
Vandaag besluit ik toch maar even te bellen naar NV Parkeren zodat ze dit alsnog recht kunnen zetten.
Ik krijg een heer aan de lijn (nu, na dit telefoontje, ben ik vrij overtuigd dat het woord heerlijk niets met een heer of heren te maken heeft) die me met de norsheid van een gescheiden buschauffeur zegt dat hij eerst zijn vorig dossier zal afwerken. Uiteindelijk luistert hij naar mijn verhaal en vertelt me dat hij inderdaad een foto heeft van mijn parkeerkaart (is dit trouwens geen inbreuk op mijn privacy?) maar dat hij blauw moet zijn.
Ik hoor zijn ergernis wolken in de lucht wanneer ik hem vertel dat onze parkeerschijf er toch wel blauwtjes uit ziet. Een kleine discussie want volgens hem is hij zwart en op de foto is hij ook zwart (ik heb toch maar niet gevraagd of het wel een kleurfoto was). Maar goed, over kleuren mag je niet discussiëren.
Uiteindelijk blijkt dat er nog een 4-tal andere redenen zijn waarom mijn parkeerschijf niet meer voldoet (er mag geen reclame opstaan, aankomst en vertrek moet vermeld staan in 3 verschillende talen, …). Kon hij dat niet meteen zeggen? Dan hadden we niet over het kleur moeten discussiëren.  Even opgezocht en het bizarre is dat deze regelgeving blijkbaar inging nog voor ik zelf mijn rijbewijs behaalde.  Maar goed, aan alle parkeerwachters van de voorbije 14 jaar, bedankt om dit steeds door de vingers te zien.

annelise

© Ann-elise Lietaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het leven staat in bloei!

17 januari 2017

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info