Geen categorie

Sorry voor alles!

Het was zo’n week.
Zo’n teleurstellende week. Zo’n week met beren op de weg (ik weet dat als ik binnen 3 weken weer flink en sterk genoeg ben om te relativeren dat ik ze wellicht beertjes zal noemen), vol ambetantigheden, onhebbelijkheden en vervelendheden.

Geen x-factor, geen charisma, …. Dat hadden we deze week duidelijk niet (anders trouwens ook niet, maar het percentage lag deze week nog ver onder het algemeen gemiddelde). Wat mij betreft mochten ze de storm ook naar mij hebben genoemd in plaats van naar Odette.

Dit was mijn week:

Een heel sympathieke, charmante buurman leent mij zijn auto uit zodat ik op een mistige dinsdagmorgen veilig Knokke bereik omdat – volgens mijn deskundig oordeel – één van mijn lichten niet werkt en het volgens mijn buurman en ik onverantwoord is om zonder licht in dichte mist te rijden. Manlief belt me ’s avonds op om te vragen welk licht dat ik dan juist bedoel want in tegenstelling tot mijn vermogen om die inschatting te maken werken onze autolichten wel allemaal.

Ik heb een werkgerelateerd, juridisch conflict, een conflict met een parkeerwachteres, een boete (een twijfelboete; lang verhaal), twee leveringen die verloren gingen (geluk bij een ongeluk ééntje voor iemand met wie ik ooit mijn studentenleven deelde en van wie ik wat respijt krijg), een mail van iemand die een reportage gratis wil, een over-mijn-veter-struikel-moment met spectaculaire, lompe val en plein public …

Ik lijk een beetje op de premier van België. Druk druk druk, de mist in gaan en een beetje verloren zijn voor alle moeite.

En plots… met halve tederheden voor mezelf wordt het me duidelijk! Dit is één groot complot! Ken je het tv programma “sorry voor alles”? Ik heb het slechts één keer gezien maar ik ben supergoed in verbanden leggen!

Meteen opgezocht. Even copy paste van Wikipedia:
” In de show wordt een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd met behulp van verborgen camera. Deze persoon komt in een aantal vreemde situaties terecht zonder te beseffen dat hij in een complot zit. In dit complot zitten onder andere naaste familieleden, collega’s, vrienden en Bekende Vlamingen. Na een maand komt deze persoon onverwacht in een opnamestudio terecht waar hem wordt uitgelegd dat hij al een hele maand onwetend de hoofdrol speelt in een complot dat alleen maar rond hem draaide. Vervolgens neemt de kandidaat deel aan een quiz die gebaseerd is op gebeurtenissen uit de afgelopen maand. Bij elk correct antwoord krijgt de kandidaat een punt. Hoe meer punten hij heeft, hoe meer prijzen hij ontvangt. De prijzen zijn stuk voor stuk op maat van de kandidaat.”

Ademhalen. Ademhalen. Ik zit nog maar in week één en ik heb het al door!
Ik krijg keiveel prijzen!

Reacties

Annelies
26 september 2020 bij 18:37

Haha! Volhouden zou ik zeggen, trouwens mijn vrienden haalden een JAAR “sorry voor alles” uit met me ter gelegenheid van onze trouw en ik bekom er nog van!
Ik bleef en blijf me soms afvragen of ze nog steeds bezig zijn 🙈Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info