Illustratie

Op zoek naar vrede…

5-vredeseducatie
Oorlog is niet heldhaftig. Oorlog is niet heroïsch. Oorlog is geen avontuur. Geen spelletje. Oorlog is rampspoed. Tragiek. Rottigheid. Pijn. Angst. Lijden. Dood. Oorlog is waanzin. Oorlog is krankzinnig. Oorlog is … moeten vluchten.
Vluchten. Alles achterlaten. Je hele hebben en houwen, bestaat er een dramatischer gebaar van afscheid?  Hoe verscheurd moet je je niet  voelen? Letterlijk en figuurlijk het dak achterlaten dat je ooit beschut en beschermd heeft omdat ijzige winden blazen door wat misschien ooit warm en veilig is geweest. Angst die zich naar binnen klauwt… én het verhaal dat er een plek bestaat waar mensen vredevol met elkaar samenleven (ik hoef er geen tekening bij maken dat dit vaak niet overeenkomt met de realiteit als ze deze plek dan toch bereiken). En dan doet de duivel je een voorstel. In ruil voor geld, een boottochtje naar de betere wereld.
Men gaat uiteindelijk vrij ‘discreet’ om met het aantal kinderen die nog steeds dagelijks sterven op zee. De waarheid doet de duivel blozen…
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reflecterend illustreren

21 oktober 2016

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info