Fotografie / huwelijk

Huwelijksreportage. Mon premier mariage en français! (met tip voor Vlaamse burgemeesters)

Mijn bestemming in februari. Een plek in Wallonië. Ik mag er het huwelijk van Jozefien en Steven vastleggen. Met Willy Wagentje, ons volkswagenbusje, voelt het een beetje als vakantie als ik door Waalse dorpjes rij.

Voorzien van voldoende tijd huppel ik ter plaatste een gezellig winkeltje binnen en kom terecht in een supergroot bio-paradijs. Mijn talenten spelen graag verstoppertje, zo ook mijn talent om Frans te praten. Uiteindelijk slaag ik er in om een miniem gesprekje op te zetten met de winkelierster (het beperkt zich tot vragen of ik alsjeblieft naar het toilet mag). Ik koop er overheerlijk appel-gembersap en havermoutkoekjes en fladder terug naar mijn busje om te verdwijnen in een spannend boek.

Na een tijdje neem ik poolshoogte in het gemeentehuis. Ik word er met open armen ontvangen. De burgmeester schudt me de hand. Er weerklinkt muziek.Het feestgehalte van “de trouw voor de wet” is veel groter dan in Vlaanderen. Er zijn naamkaartjes met hartjes voor alle aanwezigen en er wordt muziek gedraaid tijdens het dienstje! Je hebt duidelijk het gevoel dat de liefde als gemeenschap wordt gevierd.

Voor Josefien en Steven zijn hun kinderen heel belangrijk. Geen geposeerde foto’s. Vrolijkheid en spontaniteit vieren hier zege.

Voor de geboorte van hun jongste dochtertje maakte ik het geboortekaartje. Sindsdien is Josefien meer dan alleen een klant. Enkele weken voor het huwelijk deelden we samen een koffiemomentje. Josefien is iemand met wie – ook al zie ik ze niet vaak – best wel diepe zielenroersels kan delen.

Het was dan ook fijn om hun mooi en liefdevol moment vast te leggen!

Dank je voor het vertrouwen!

Veel liefs,

Meer zien? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK STOP ER NIET MEE!

13 mei 2020

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info