Bedrijfsfotografie / blog

De ziel van een onderneming vastgelegd! Bedrijfsreportage Groenten Vandaele.

Mijn schoonzus Ibe en schoonbroer Geert hebben een landbouwbedrijf “Groenten Vandaele” in Staden. Voor hen mocht ik een all-in bedrijfsreportage doen. Van op het veld tot op mijn bord :-). Zo een reportage waarbij wordt vastgelegd waar een bedrijf of onderneming écht voor staat.

Geen groot bedrijf maar wel een intensieve onderneming.

Zowel in zomer bij hoge temperaturen als in herfstweer en winterwind worden de dagverse kwaliteitsgroenten met passie en vakkennis martktklaar gemaakt. Hun groenten worden rechtstreeks geleverd aan de eindklant.

Je vindt hen op de dinsdagmarkt in Roeselare en de zaterdagmarkt in Ieper. Je koopt er de groenten kraakvers, verser kan het echt niet. In hun marktkraam vind je steeds een collage van seizoensgroenten. Ze geven de maat aan van hoe we ook met ons voedsel kunnen meedeinen op het ritme van de seizoenen. Fijn om weten is dat veel van hun groenten niet gesproeid worden, wil je hier meer over weten, vraag dit even na aan veldheer Geert of aan Ibe op de markt.

Hun groenten vormen al jaren de basis van onze weekmenu’s. En hoewel we ook zelf een groentetuintje hebben, kijk ik in de zomer altijd uit naar hun tomaten. Precies een streling van eindeloze zomerdagen. In combinatie met mijn eigen wildplukspecerijen is zomer (en herfst en lente eigenlijk ook :-)) bij uitstek mijn favoriete seizoen om met smaken te experimenteren. Niets heerlijker dan zomer op je bord. Ik heb altijd het gevoel dat ik met de laatste tomaat van het seizoen de zomer zachtjes oplepel.

Benieuwd naar wat Groenten Vandaele jou te bieden heeft?

Ga bij hen langs op de dinsdagmarkt in Roeselare of op de zaterdagmarkt in Ieper.

Smakelijke groet,

Hun schoonzus en hun bedrijfsfotograaf,

ann-elise lietaert

Volg hen op: https://www.facebook.com/Groentenvandaele

Meer weten over bedrijfsreportages? https://ann-elise.be/fotografie/bedrijfsreportages.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Communiereportage Seppe

8 februari 2021

Indien je niet van koekjes houdt kun je deze website helaas niet bezoeken.   Meer info